Oldalak

2011. október 5.

Mihály-napi vásár a Bartók oviban

Győrben van egy kicsiny óvoda. Ahol Gabi néni mindig mosolyog, Ida néni szavakkal is simogat s meséi mély álomba ringatnak. Vivi nénivel néptáncműhelyben ügyesednek a gyerkőcök, Kinga néni ölébe bújni csuda klassz, Kati néni Talentum műhelyében szorgos munka folyik. Lídia néni és Vanda néni varázslatos zenei foglalkozásokat tart, Márta néni drámafoglalkozásain meseországba utaznak a gyerekek és az irodája elé ki lehet menni furulya koncertet adni. Ahol a dadusok tálalásában még az útálatos borsó főzelék is finom, pedig egyébként itthon tiltólistán van. Már kora reggel lágy zene fogadja az álmos csemetéket. Ha napközben arra jársz, énekszó, furulya dallama száll, nevetés hallatszik. Ahol határtalan szeretet veszi körül a csöppségeket. Sorolhatnám, de sosem érnék a végére. Második osztályos lányom is ide járt, a kicsiny most nagyközépsős. Szerencsés gyermekek. Olyan útravalót kapnak ebben a közösségben, amely egész életüket végig kíséri. Mert megtanulják szeretni, segíteni, tolerálni egymást. Igényesek lesznek önmagukra, környezetükre, fogékonyak a szépre, a jóra. Mert itt figyelnek rájuk és példát mutatnak nekik!  És bizony mi szülők is ezt tesszük, minden szülőnek ezt kellene tennie, mert a gyermek bizony nagy kincs!

Az oviban évek óta hagyomány a Mihály-napi vásár. A sokadalom nagyszerű alkalom egy kis kikapcsolódásra, beszélgetésre, hisz a szülők ilyenkor nem "rohannak" haza, mint teszik ezt a hétköznapokon.
Játékos családi verseny, néptáncbemutató, "kirakodóvásár" , kézműves játszóházak várják a gyerekeket s felnőtteket éppúgy, mint a sütikkel és egyéb finomságokkal megrakott büfé.

Idén jómagam  is kipakoltam gyapjúimat meg a  kellékeimet. Nagyon örültem, mert sok gyerkőc volt kíváncsi a nemezelésre.
 Mert bizony nemezeltünk, sok-sok színes csörgő labdát!

Ügyesen szappanoztak, gyúrtak, gyömöszöltek
Felhőtlen jókedvünk volt!





A Nádorvárosi Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda és Általános Iskola Bartók Művészeti bázisóvodájában folyó tehetségfejlesztő munkába ("Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel" alternatív program) ,számtalan külföldi és magyar szakmai csoport tekintett már be. Az óvodáról bővebben az alábbi linken olvashatsz:
http://www.ovodak.org.hu/bazisovoda/74-bartok-mveszeti-bazisovoda-gyr/98-bartok
Az ovi honlapja:
http://www.bartok-vackor.hv.hu/
Az óvoda Akkreditált Kiváló Tehetségpont:
http://www.gyorpedpszicho.hu/talentum/content/view/12/31/
 


2 megjegyzés:

csigaszabo írta...

A kis keresztlányom is oda jár, és nagyon-nagyon készült a vásárra! Majd kikérdezem rendesen, sőt, lehet, hogy jövőre én is elkísérem :)

Nia írta...

Mindenképp ajánlom, hogy elkísérd, tetszeni fog a vásár biztos. Meglehet jövőre is nemezelünk a vásáron!