Oldalak

2011. április 20.

Húsvéti bökögető

Családunkban a Húsvétot évről évre izgatottan várjuk. Készülnek a hímes tojások,  nyuszik színes kartonpapírból, filcből, a "húsvéti fa" és megannyi kedves apróság, ami lányaim szerint nélkülözhetetlen kelléke az ünnepeknek. Hiszen jönnek locsolni a fiúk, ahogy egy lányos háznál már csak így van, és milyen jó, ha meglephetjük őket egy-egy kézzel készített kis aprósággal.
Számomra is fontos, hogy legyen valami saját készítés, valami újdonság, ami egyedi és nem "boltban kapható", aminek készítése és látványa is örömet okoz. Tudom vannak ezzel így néhányan!
Lányom ovis csoportjában szervezhettem minap egy kis alkotó délutánt, ahol az érdeklődőknek megmutathattam, hogyan is készülnek a tűnemezelt húsvéti tojások. 

Az elmélyült, szorgos munka egyben kitűnő kikapcsolódás is volt!


Ilyen szépségeket alkottunk!


Köszönöm Ida óvónéninek a lehetőséget és a résztvevőnek az érdeklődést.
Tudom néhányan elkaptátok a "Nemez-vírus" fertőzést!
:)))




2 megjegyzés:

csigaszabo írta...

Gratulálok, szépek lettek a tojások nagyon! Ovisokkal készítettétek? Nagyon ügyesek!!! Én is imádok alkotó foglalkozásokat tartani, a tűnemezelést még csak fontolgattam, de ezek szerint megy a dolog kicsiknél is.

Nia írta...

Köszönöm!
Igen voltak gyerekek is! 5-8 évesek. Bizony ügyeskedtek, izgalmas volt számukra. Csak két ujjacskára került zsepkendő pár percre. Érdemes kisebbeknél sík felületre bökdösni, például hungarocell lapra képet, úgy egyszerűbb.